در گفت و گو با نوتیفیکیت مطرح شد؛
یک فوق تخصص مراقبت های ویژه با اشاره به میانگین 25 تا 45 درصدی مرگ و میر در سندروم نارسایی حاد تنفسی، گفت: عفونت و تروما دو عامل اصلی این عارضه خطرناک هستند.
گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری نوتیفیکیت- حسین دزفولی؛ عطا محمودپور با بیان اینکه سندرم نارسایی حاد تنفسی یک بیماری با میزان مرگ و میر بسیار بالا و همراه با چالش های فراوان هم در تشخیص و هم در درمان است، گفت: این بیماری در کشور های پیشرفته معمولاً مشکلات عفونی و در کشور های در حال توسعه تروما است.
وی افزود: مسمومیت ها، انواع عفونت ها و حتی ورود غذا به ریه نیز از عوامل خطر بروز سندرم نارسایی حاد تنفسی هستند که با علامت اختصاری ARDS شناخته می شود.
عضوهییت دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: یکی از شایعترین علل ARDS عفونت ریه است و اگر علت خارج از ریه باشد، علت سبسیس یا همان عفونت خون است.
وی خاطرنشان کرد: سندرم نارسایی حاد تنفسی به سه دسته خفیف، متوسط و شدید تقسیم بندی می شود و به طور میانگین 25 تا 45 درصد مرگ و میر دارد.
این فوق تخصص مراقبت های ویژه یادآور شد: هنوز هیچ مداخله ثابت شده دارویی، برای ARDS نداریم و مهم ترین بحث در کاهش تعداد ابتلا به این عارضه درمان سریعتر بیماری هایی است که می توانند منجر به ARDS بشوند.
محمودپور با تاکید بر اینکه مساله مهم در سندرم نارسایی حاد تنفسی، تشخیص به موقع و شروع سریع درمان بر اساس آن است، ادامه داد: در کشور های توسعه یافته با وجود سطح بهداشت بالا، اما به دلیل عفونت های مقاوم به درمان، بیماری های زمینه ای، شیوع عفونت های ویروسی و افزایش سن جامعه ایمنی کلی جامعه پایین بوده، بنابراین محیط برای عفونت های فرصت طلب فراهم تر است.
وی یادآور شد: عفونت های بیمارستانی را هم باید به عوامل خطر اضافه کرد؛ برخی بیماران به دلیل دیگری در بیمارستان بستری هستند، اما دچار عفونت می شوند و این عفونت عامل بروز سندرم نارسایی حاد تنفسی در آنان می شود.
محمودپور افزود: به طور کلی شرایط بیماری، فشار پایین، سن بالا و دریافت دارو موجب ضعف ایمنی بیمار می شود و همین ها فرد بیمار را مستعد عفونت ها می کند؛ عفونت های فرصت طلبی که در محیط بیمارستان و همچنین تجهیزات پزشکی که از جنس PVC هستند، مانند سوند ادراری، لوله تراشه و لوله های سینه ای؛ چون عفونت ها بعد از 24 ساعت در اینها تکثیر می شوند.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی تبریز با بیان اینکه در دنیا به دنبال آن هستند که جایگزین مناسبی برای PVC پیدا کنند، چون اینها برای طبیعت هم مضر هستند، ادامه داد: تلاش برای یافتن راه حل این مساله در شرکت های دانش بنیان داخل کشورنیز در حال انجام است.
وی گفت: مهم ترین مسآله در سندرم حاد تنفسی این است که بدانیم که این عارضه در کمین ما است، بنابراین باید عوامل خطر را بشناسیم و مانع آنها بشویم؛ البته قطعا یک پزشکی جامعه نگر و توجه به درمان بر اساس ویژگی های هر بیمار از سوی پزشکان در جلوگیری از مرگ بیمار به دلیل َARDS بسیارموثر است.
این فوق تخصص مراقبت های ویژه توصیه کرد: در صورت احساس تنگی نفس به ویژه در هنگام راه رفتن، سرفه های مداوم و کاهش سطح اکسیژن بلافاصله به پزشک مراجعه کنید، چون احتمال دارد این نشانه های ARDS باشند.
گفتنی است، سندرم نارسایی حاد تنفسی زمانی بروز می کند که مایع در کیسک های هوایی کوچک و انعطاف پذیر ریه ها جمع شده و مانع پر شدن ریه ها با میزان هوای کافی می شود. در این وضعیت میزان اکسیژن دریافتی در جریان خون کاهش پیدا می کند دسترسی دستگاه های بدن به اکسیژن موردنیاز برای ارایه عملکرد کامل کاهش می یابد.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "عفونت و تروما دو عامل اصلی سندروم نارسایی حاد تنفسی" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "عفونت و تروما دو عامل اصلی سندروم نارسایی حاد تنفسی"، کلیک کنید.