آقای خوش اشتها! – نوتیفیکیت

‌قرار ملاقات با ترامپ - ایسنا

دونالد ترامپ که کمتر از دو هفته دیگر قدرت را تمام و کمال به دست گرفته و وارد کاخ سفید می شود دست گل تازه ای به آب داده و مدعی مالکیت گرینلند شده. ماجرا به همین هم ختم نمی شود و او روی کانادا و کانال پاناما هم دست گذاشته. حالا نه تنها کانادایی ها بلکه اروپایی ها هم به خون ترامپ برای آنچه تعرض احتمالی به مرزهای خود می دانند تشنه اند.

به گزارش نوتیفیکیت به نقل از شبکه شرق ترامپ تصرف گرینلند و کانال پاناما را به امنیت ایالات متحده گره زده است که باعث شده برخی این طور تحلیل کننده که آمریکا وارد فاز تهاجمی در سیاست خارجی و توسعه طلبی سرزمینی شده است. فازی که در ده های گذشته دستکم به طور رسمی سابقه نداشته است.

ترامپ روز سه شنبه در پاسخ به این سوال که استفاده از نیروی نظامی یا اقتصادی برای تسلط بر این قلمرو خودمختار دانمارک یعنی همان گرینلند یا کانال پاناما را رد می کند گفت: نمی توانم در هیچ از این موارد به شما اطمینان بدهم.

رئیس جمهور منتخب آمریکا در یک کنفرانس خبری در ویلای شخصی خود در مارآلاگو فلوریدا به خبرنگاران گفت: اما می توانم بگویم که برای امنیت اقتصادی به آنها نیاز داریم.

او که ماجرا را رها نمی کرد همچنین قول داد از نیروی اقتصادی علیه کانادا استفاده کند و مرز آمریکا و کانادا را خطی که به صورت مصنوعی ترسیم شده نامید.

همزمان با چنین اظهارات عجیبی پسر ترامپ برای سفری یک روزه به گریلند سفر کرده بود. مته فردریکسن نخست وزیر دانمارک که گریلند تحت سلطه اوست در پاسخ به سوال تلویزیون دانمارک درباره سفر ترامپ جونیور به گرینلند گفت که گرینلند متعلق به گرینلندی ها است و تنها مردم محلی می توانند آینده آنها را تعیین کنند.

گرینلند ناحیه ای است که یکی از بزرگ ترین مراکز فضایی ایالات متحده را در خود جا داده و در کوتاه ترین مسیر از آمریکای شمالی به اروپا قرار دارد. ذخایز معدنی کمیاب این ناحیه یکی از جذاب ترین گزینه ها برای آمریکا و شخص ترامپ محسوب می شود. از سوی دیگر ترامپ مایل است تا دسترسی ایالات متحده به قطب شمال را آسان کند. این آرزو برای ترامپ از مسیر اشغال گرینلند می گذرد. 

کانال پاناما که اقیانوس اطلس و آرام را به یکدیگر متصل می کند مورد دیگری است که ترامپ رویش دست گذاشته و می خواهد آن را به نام ایالات متحده سند بزند. او ادعا می کند که نفوذ چین در کانال پاناما بسیار زیاد است و از آنجایی که آمریکا به کانال پاناما نیاز دارد باید آن را باز پس بگیرد. در واقع اشاره ترامپ به تملک تاریخی پاناما از سوی آمریکاست که تا سال 1977 ادامه داشت. در حال حاضر شرکت های هنگ کنگی اداره کننده کانال پاناما هستند و این اتفاق با شعار ترامپ یعنی اول آمریکا همخوانی ندارد. البته رئیس جمهور پاناما هم هرگونه دخالت چین را در اداره کانال پاناما رد کرده است.

اروپایی ها ادعاهای ترامپ در مورد گرینلند را حمله به مرزهای اروپا ارزیابی کردند.

ژان نوئل بارو وزیر امور خارجه فرانسه چهارشنبه ۱۹ دی با اشاره به مالکیت ۶۰۰ ساله دانمارک بر جزیره گرینلند گفت که اتحادیه اروپا اجازه نخواهد داد که کشورهای دیگر به مرزهای مستقل آن حمله کنند.

این مساله می تواند باعث شود تا خاطره دوران قبلی ریاست جمهوری ترامپ با اروپا به ذهن متبادر شود. در آن زمان دو طرف بر سر مسائل گوناگونی دوره پرتنشی را از سر گذراندند. برخی از این مسائل مرتبط با ادامه کار ناتو و مبلغی بود که کشورهای اروپایی در آن هزینه می کردند. موضوع هسته ای ایران هم در آن دوره تنش آفرین بود.

*بازنشر مطالب دیگر رسانه ها در نوتیفیکیت به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان می باشد.

پایان خبر نوتیفیکیت

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "آقای خوش اشتها! – نوتیفیکیت" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "آقای خوش اشتها! – نوتیفیکیت"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه