اماکن تاریخی فرهنگسرا نیستند – نوتیفیکیت

اماکن تاریخی فرهنگسرا نیستند - ایسنا

قائم مقام وزیر میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی پیشنهاد مدیریت هیأت امنایی و برگزاری نشست های علمی و پژوهشی درباره موضوعاتی چون گلسنگ و فرونشست در پایگاه های ملی و جهانی میراث فرهنگی را مطرح کرد و گفت: پایگاه ها و اماکن تاریخی فرهنگسرا نیستند که هر رخداد و رویدادی را در آن محل برگزار کنیم.

به گزارش نوتیفیکیت علی دارابی معاون میراث فرهنگی کشور سه شنبه ۲۲ آبان در افتتاحیه کارگاه آموزشی ویژه مدیران که در وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی برگزار شد اظهار کرد: همه ما در جریان فعالیت ها و از خودگذشتگی های مدیران پایگاه های ملی و جهانی هستیم و از این رو باید قدردان آن ها باشیم.   فعالیت مدیران پایگاه های ملی و جهانی در حقیقت یک نوع مجاهدت به حساب می آید؛ چرا که با تمام کمبودها و ضعف ها و مشکلات با جان و دل از نفایس فرهنگی و تاریخی کشور صیانت می کنند.

دارابی افزود: پایگاه های ملی و جهانی اماکن مهمی هستند و هر پایگاه در حقیقت محلی برای آموزش پژوهش کادرسازی تربیت نیرو و درکنار آن مرمت حفاظت و روایتگری است.

معاون میراث فرهنگی در ادامه به موضوعات مهم مرتبط با پایگاه ها اشاره کرد و گفت: یکی از موضوعات مهم مسئله هیأت امنایی اداره کردن پایگاه ها است که همکاران عزیز به ما مشورت دهند تا این موضوع بررسی شود.

دارابی گفت: مقوله تفویض اختیار و تمرکززدایی نیز یکی دیگر از موضوعات است. ما در دولت سیزدهم جزء اولین دستگاه هایی بودیم که تفویض اختیار انجام شد و ۲۸ موضوع به عنوان تفویض اختیار ابلاغ شد. خوشبختانه دولت چهاردهم نیز در این خصوص تاکید دارد.

او همچنین به تدوین برنامه ۵ ساله هر استان اشاره کرد و ادامه داد: از آذرماه جلساتی درباره برنامه پنج ساله هر استان برگزار خواهد و موضوعات مرتبط با هر استان بررسی خواهد شد. در آن جلسات برنامه پنج ساله هر استان مورد بررسی قرار خواهد گرفت و فرصت ها و ظرفیت ها را مورد سنجش قرار خواهیم داد.  

معاون میراث فرهنگی اظهار کرد: برنامه ۵ ساله با این هدف است که در پایان دولت چهاردهم مشخص شود هر استان در چه وضعیتی قرار دارد. پایگاه های ملی و جهانی نیز باید برنامه ها و نظام مسائل خود را در قالب یک کتابچه اعلام کنند.

او یادآور شد: سال گذشته جلسه ای با مدیرکل و معاونان استان و جمعی از مدیران ستادی برگزار شد که در آن جلسه وضعیت ۱۱ استان را مورد بررسی قرار دادیم و قرار شد کارهای مرتبط با این استان ها پیگیری شود. درخواست من این است که موضوعات مرتبط با آن استان ها با قاطعیت و جدیت پیگیری شود.

دارابی در بخش دیگری از صحبت های خود به اهمیت پژوهش و برگزاری همایش های علمی و تحقیقاتی در پایگاه ها اشاره کرد و افزود: پایگاه های ما باید محل برگزاری نشست های علمی و پژوهشی در بخش های مختلف باشد. به عنوان مثال موضوع گلسنگ ها در تخت جمشید یا فرونشست ها در برخی از اماکن موضوعاتی است که باید در نشست علمی و پژوهشی مورد بررسی قرار داد.

او ادامه داد: نظام نامه پایگاه ها بیش از دو سال است که ابلاغ شده است. این دستورالعمل و مبنای کار ما است و بر اساس آن باید کارها پیش برود.  

معاون میراث فرهنگی به برنامه ریزی برای برگزاری رویدادهای مختلف در اماکن فرهنگی تاریخی و پایگاه ها اشاره کرد و گفت: پایگاه ها و اماکن فرهنگی تاریخی فرهنگسرا نیستند که هر رخداد و رویدادی را در آن محل برگزار کنیم بلکه باید رویدادهایی را برگزار کنیم که تناسب نزدیک با مأموریت ها و اهداف حوزه میراث فرهنگی داشته باشد.

دارابی اظهار کرد: گفتمان و منظومه فکری هر پایگاه باید روشن باشد و برنامه و تقویم زمان بندی کارهایش در هر سال مشخص باشد. این ها انتظاراتی است که ما از پایگاه ها داریم. امروز فناوری های نوین به کمک حوزه میراث فرهنگی آمده و باید بتوانیم از این فرصت برای معرفی هرچه بهتر اماکن فرهنگی تاریخی و روایتگری صحیح استفاده کنیم.

پایان خبر نوتیفیکیت

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "اماکن تاریخی فرهنگسرا نیستند – نوتیفیکیت" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "اماکن تاریخی فرهنگسرا نیستند – نوتیفیکیت"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه