
به گزارش نوتیفیکیت روزنامه اعتماد نوشت: غول های صنعت هوایی جهان بسیار کمتر از ایران ایرلاین دارند اما شرکت های هوایی بزرگ با ناوگانی که گاه چند برابر ناوگان هوایی ایران است فعالیت می کنند.
صدور مجوز قارچ گونه برای ایجاد ایرلاین بارها به چالش کشیده شده است. در ابتدای دهه نود خورشیدی علی نیکزاد وزیر راه و شهرسازی دولت محمود احمدی نژاد در سخنرانی عجیبی گفت که «راه اندازی شرکت های هواپیمایی انحصاری نیست و هر کس تمایل داشته باشد می تواند درخواست خود را ارایه کند!»
این قانون عجیب سبب شد که رشد قارچ گونه ایرلاین های ضعیف با حداقل ناوگان و کیفیت و خدمات شکل بگیرد و ماجرا تا آنجا پیش برود که حتی کارخانه ها و تیم های فوتبال برای پروازهای اختصاصی خود اقدام به خرید یکی دو فروند هواپیما کرده و درخواست تاسیس ایرلاین دهند و شمار قابل توجهی از افراد غیرمتخصص به این ترتیب به صنعت هوایی کشور تزریق شود.
این اتفاقات در حالی رخ داد که ایران حدود ۳۲۴ فروند هواپیمای مسافربری در اختیار دارد که بخش اعظم آن زمین گیر است. اعدادی که در سال های اخیر درباره شمار هواپیماهای عملیاتی ذکر شده بسیار متناقض است و بین ۷۰ تا ۱۶۰ فروند هواپیما را در برمی گیرد. گذشته از این میانگین سن هواپیماهای فعال در خطوط مسافربری ایران به ۲۵ سال می رسید که با واردات هواپیمای نو در زمان اجرای برجام این میانگین سنی به ۱۵ سال کاهش یافت.
هر چند که هواپیماهایی با سن نزدیک به ۳۰ تا ۴۰ سال هم در خطوط هوایی ایران وجود دارد. جالب اینکه با وضعیت گفته شده تعداد ایرلاین های کشور به ۲۴ ایرلاین می رسد. ایرلاین های کوچکی که گاه تنها با دو تا پنج هواپیما فعالیت می کنند. این در حالی است که شمار ایرلاین های غول های صنعت هوایی جهان از ایران کمتر است! چین با جمعیت حدود یک میلیارد و چهارصد میلیون نفر و بازار هوایی بین المللی تنها پنج ایرلاین مسافربری دارد. چاینا ساوترن که سومین شرکت هواپیمایی بزرگ جهان و بزرگ ترین ناوگان هوایی آسیا را در اختیار دارد با ۸۶۰ فروند هواپیما و پرواز به ۲۲۴ مقصد پروازی در جهان یکی از این ایرلاین های چینی است. چاینا ایسترن با ۵۸۱ فروند هواپیما ایر چاینا با ۴۴۴ فروند هواپیما هاینان ایرلاینز با ۲۲۵ هواپیما شنژن ایرلاینز با ۱۹۴ فروند هواپیما و کاتای پسیفیک با ۱۷۱ فروند هواپیما ایرلاین های چین به شمار می آیند. هند هم با یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون نفر جمعیت تنها چهار ایرلاین دارد. ایرایندیا جت ایرویز اسپایس جت و ایندیگو این ایرلاین ها هستند که فقط تعداد ۲۴۲ هزار و ۳۶۵ صندلی برای پروازهای خارجی در هر هفته اختصاص داده اند.
این ماجرا تنها به هند و چین محدود نمی شود و ترکیه که یکی از بزرگ ترین صنایع هوایی جهان را در اختیار دارد و صاحب بزرگ ترین فرودگاه جهان با ۷۶.۵ میلیون مترمربع مساحت است تنها ۱۶ ایرلاین دارد که دو ایرلاین را تعطیل و در سایر ایرلاین ها ادغام کرده است.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "ایرلاین هفت دست، هواپیما هیچی!/ بساط ایرلاین های کوچک کی جمع می شود؟" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "ایرلاین هفت دست، هواپیما هیچی!/ بساط ایرلاین های کوچک کی جمع می شود؟"، کلیک کنید.