بدره؛ شهری سحرانگیز اما افسرده که 60 درصد مردم به دلیل فقر و بیکاری آنجا را ترک کرده اند

بدره؛ شهری سحرانگیز اما افسرده که 60 درصد مردم به دلیل فقر و بیکاری آنجا را ترک کرده اند

امام جمعه شهرستان در گفتگو با آفتاب نیوز مطرح کرد؛

آفتاب نیوز :

هیرش سعیدیان- اینستاگرام و شبکه های اجتماعی پر است از جاذبه های نفسگیر و چشم نواز شهرستان بدره در ایلام. تنگه کافرین با رودخانه ای زیبا از جمله شاخص ترین این مکان ها است، محلی که گاهاً میزبان برخی گردشگرانی است که تلاش دارند تا محلی متفاوت را برای سیاحت انتخاب کنند و از پیمودن فاصله دورتر برای دیدن این زیبای بکر و خاص، واهمه ای ندارند.

تپه های لارت، تنگه دربند، روستای کلم، تنگه رازیانه، آبشار های دربند و کبیر کوه از دیگر جاذبه های توریستی بدره محسوب می شوند. مناظری که اگر در منطقه ای برخوردار از کشور و یا یکی از کشور های همسایه بود، احتملاً به منبعی پایان ناپذیر از تولید ثروت و درآمدزایی گردشگر پایه بدل می شد.

با این همه  به سختی می توان در بدره زیبا اثر چندانی از رونق، ثروت و کار یافت. امام جمعه این شهرستان در گفتگو با آفتاب نیوز اظهار کرد که قریب 24 هزار نفر از جمعیت این شهرستان به دلیل فقر و نبود اشتغال ناچار به مهاجرت شده اند. مهاجرانی که  به امید جستجوی یک زندگی تحمل پذیر تر؛ از بازار آهن در تهران تا استرالیا پراکنده هستند.  

حجت الاسلام محسن دانیاری امام جمعه این شهر گفت: همانگونه که توضیح دادم متاسفانه قریب 24 هزار نفر از مردم این شهرستان که تقریباً معادل 60 درصد از جمعیت کل شهر است به دلیل فقر و نبود اشتغال  ناچار به ترک این شهر و مهاجرت شده اند. علت اصلی مهاجرت هم نبود منبع درآمد کافی است، در استان ایلام هم بر عکس کردستان مشاغلی مانند کولبری و نظایر آن وجود ندارد. حالا مسیولین که آمار رسمی ارایه نمی کنند، اما بر اساس آمار کد ملی های صادره از بدره، جمعیت این شهر در اصل 35 تا 40 هزار و بلکم بالاتر است. این ها آمار جمعیتی است که کد ملی بدره ای دارند، در حال حاضر از این جمعیت تنها حدود 16 تا 17 هزار نفر در بدره باقی مانده است و فی الحال مقیم و ساکن هستند.

وی افزود: متاسفانه مهاجرت به یک مرحله از زندگی جوانان شهر بدل شده و بیشتر جوان ها هستند که مهاجرت می کنند، برای مثال می توان از ایل علیشروان نام برد که غالباً برای کار به خارج از کشور مهاجرت می کنند، معمولاً یکی از اعضای خانواده یا فامیل مهاجرت می کند و زمینه مهاجرت دیگر اعضای خانواده را از طریق دعوت نامه و مانند این فراهم می نمایید. همین طایفه ای که نام بردم اغلب خارج نشین هستند. خانواده هایشان هم خیلی اذیت و در عذاب هستند، چون خارج از کشور هم اینگونه نیست که بگویی بروی با کارگری یک زندگی راحت داشته باشی. خانواده هایشان به من مراجعه می کنند و از اینکه سن ازدواج جوانانشان در خارج از کشور گذشته بسیار مکدر هستند، یعنی مهاجرت هم نتوانسته برای آن ها شرایط و زمینه مالی ازدواج را فراهم سازد. در خارج از کشور کارگری می کنند و از سر ناچاری روزگار می گذارنند.

دانیاری در خصوص قول های مسیولین برای تغییر وضعیت اشتغال شهرستان بیان کرد: رییس جمهور محترم حاج آقای رییسی فکر کنم سومین سفر استانی ایشان بود که به ایلام آمد و بعد از آن اگر اشتباه نکنم به اینجا نیامدند. به ویژه که مصوبات سفر اول هنوز آماده نشده، یک طرح کلان اقتصادی هم نبوده که بیایند و از این رو سفر همیشه به تعویق افتاده. الان برخی استان ها مثل خوزستان هستند که رییس جمهور محترم 8 بار به آنجا سفر کرده اند. کردستان خودمان هم 3 بار رفتند و یک خط راه آهن 150 کیلومتری و فرودگاه سقز افتتاح شد، در ایلام کار خاصی انجام نشده که رییس جمهور محترم بخواهد تشریف بیاورد. البته این شهرستان زمینه ها و استعداد بالقوه فراوانی دارد که در صورت بالفعل شدن می تواند چهره شهر را دگرگون کند. بدره در پایین دست سد سیمره واقع شده. این سد یکی از بزرگ ترین سد های آبی کشور است. یک دشتی در نزدیک سد وجود دارد به نام دشت هندمینی که 3500 هکتار زمین دیم است. فاصله این سد تا سد سیمره فقط 4 کیلومتر است. یک دشت دیگری هم دارد که حدود 150 هکتار است در نزدیک شهرک ولیعصر و 5 کیلومتری بدره، این دشت هم تنها 4 یا 5 کیلومتر با سد سیمره فاصله دارد.

4 کیلومتر لوله نمی کشند، اما آب خلیج فارس را 750 کیلومتر منتقل می کنند

وی  در ادامه گفت: اگر از این سد لوله کشی شود و 2 ایستگاه پمپاژ آب ایجاد کنند،  این دو دشت بزرگ تماماً تبدیل به کشاورزی آبی می شود و در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری یک جهش تولید خیره کننده ای در شهرستان رخ می دهد، یعنی با افتتاح 2 ایستگاه ساده پمپاژ می توان روند مهاجرت در شهرستان را معکوس کرد و بسیاری از جوانان را به شهرستان برگرداند. حاج آقای رییسی هم بسیار زحمت می کشند و پروژه های خوبی در کشور افتتاح کرده اند، مثلاً طرح انتقال آب خلیج فارس ظاهراً 750 کیلومتر طول دارد که آب را به استان های اصفهان و مانند این ها می رساند، خوب اینجا که ما فقط 4 کیلومتر از سد سیمره فاصله داریم و هزینه تاسیس ایستگاه پمپاژ هم که اصلاً قابل مقایسه با این کلان پروژه ها نیست، ما اقدامات خوب عمرانی انجام گرفته در دیگر نقاط کشور را تحسین می کنیم، برای نمونه ما در یک جلسه ای در استان سمنان بودیم و نماینده محترم ولی فقیه در آنجا فرمودند که ما با کمبود نیروی کار مواجه ایم، امیدواریم اینگونه اقدامات در ایلام نیز انجام گیرد.

دانیاری در مورد بحث لابی و قدرت چانه زنی هم گفت: به هر حال در بحث تخصیص بودجه مباحث مربوط به لابی و قدرت چانه زنی حرف اول را می زند و استان هایی مانند خوزستان و اصفهان در این زمینه توان بسیار بیشتری دارند، اما ایلام فقط 3 نماینده دارد. وقتی 60 درصد جمعیت یک شهر مهاجرت کند به هر حال یک فضای دلمرده و افسرده ای در شهر درست می شود و خانواده ها نیز معذب و ناراحت هستند، یکی از مسیولین اینجا تشریف آوردند خدمتشان عرض کردم شما از این سر شهر تا آن سر شهر بروید 50 تا 60 تا جوان پیدا نمی کنید و همه رفته اند. ما ضمن تدقدیر از تلاش های بی وقفه رییس جمهور محترم در کشور از ایشان درخواست داریم تا التفات بیشتری به این مناطق محروم داشته باشند و ان شالله در سفر های بعدی  مشکلات شهرستان بدره و ایلام را با مصوبات خوب و تخصیص بودجه چاره گشایی کنند.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "بدره؛ شهری سحرانگیز اما افسرده که 60 درصد مردم به دلیل فقر و بیکاری آنجا را ترک کرده اند" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "بدره؛ شهری سحرانگیز اما افسرده که 60 درصد مردم به دلیل فقر و بیکاری آنجا را ترک کرده اند"، کلیک کنید.