به گزارش نوتیفیکیت، نگاهی به گزارش های یاد شده با موضوع نیکا شاکرمی در اینترنشنال، بی بی سی و سی ان ان به عنوان سردمداران تهیه گزارش های جعلی از مرگ نیکا شاکرمی واقعیت عجیبی را نشان می دهد؛ همه این گزارش ها مدعی استناد به اسناد محرمانه و موثقی هستند که در کنار هم قرار دادن آن ها تناقض های زیادی از ادعاهای مطرح شده نشان می دهد. اما در پی انتشار گزارش اخیر بی بی سی جهانی و طرح ادعاهای جدید با اسناد جعلی، میزان یک بار دیگر ضمن مرور گزارش های پیشین؛ برگ هایی از این پرونده را مجدد مورد بررسی قرار داده و این بار اسناد جدیدی از مرگ نیکا شاکرمی منتشر می کند.
میزان در گزارش نوشت: موضوع مرگ نیکا شاکرمی یکی از رویدادهای سال 1401 بود که تاکنون بارها دستمایه ارایه روایت های ناصحیح و جعلی شده است.
نگاهی به گزارش های یاد شده با موضوع نیکا شاکرمی در اینترنشنال، بی بی سی و سی ان ان به عنوان سردمداران تهیه گزارش های جعلی از مرگ نیکا شاکرمی واقعیت عجیبی را نشان می دهد؛ همه این گزارش ها مدعی استناد به اسناد محرمانه و موثقی هستند که در کنار هم قرار دادن آن ها تناقض های زیادی از ادعاهای مطرح شده نشان می دهد.
واقعیت واضح و آشکار این است که گزارش های تحقیقی به اصطلاح خبرنگارانی با ادعای دست یافتن به اسناد محرمانه، اسناد پنهان شده یا اسناد بسیار محرمانه به ویژه درباره زنان و دختران ایرانی، رویه ای است که با اهداف خاصی از سوی رسانه های غربی صورت می گیرد.
در جدیدترین مورد، سرویس جهانی خبرگزاری بی بی سی گزارشی ظاهرا تحقیقی را با عنوان «اسناد محرمانه در رابطه با مرگ نیکا شاکرمی» منتشر کرده است.
بی بی سی جهانی در این گزارش مدعی شده با بررسی اسناد متعدد ماه ها تلاش کرده است تا همه جزییات مربوط به این پرونده را بررسی کند. با وجود این ادعا، گزارش جدید بی بی سی دارای تناقض های درونی و حتی تناقض هایی با دیگر به اصطلاح گزارش های تحقیقی است که دیگر رسانه های ضد ایرانی، درباره نیکا شاکرمی، منتشر کرده اند.
گزارش به اصطلاح تحقیقی بی بی سی جهانی درباره نیکا شاکرمی، نشان داد که این رسانه برخلاف ادعاهای خود و آنچه در رسانه ها مطرح می شود، یک رسانه متعهد به حقیقت و واقعیت نیست و به ابتدایی ترین اصل یک گزارش مستند به منبع و اسناد که همان امکان راستی آزمایی و اعتبارسنجی آن ها است، توجهی نداشته و ندارد.
اما اصل ماجرا چیست؟
خبرگزاری میزان در سال 1401 و زمانی که ابهاماتی درباره مرگ نیکا شاکرمی مطرح شده بود، با تولید محتوا، انتشار اخبار و تهیه گزارش تفصیلی با انتشار اسناد و مدارک مرتبط با پرونده، ماجرا را با استناد به تحقیقات پلیسی و قضایی صورت گرفته تشریح کرد.
در پی انتشار گزارش اخیر بی بی سی جهانی و طرح ادعاهای جدید با اسناد جعلی، میزان یک بار دیگر ضمن مرور گزارش های پیشین؛ برگ هایی از این پرونده را مجدد مورد بررسی قرار داده و این بار اسناد جدیدی از مرگ نیکا شاکرمی منتشر می کند.
این اسناد شامل عکس هایی از محل پیدا شدن جسد و اطلاعاتی از روند تشکیل پرونده است که پیشتر به دلیل حفظ حریم خصوصی متوفی و خانواده اش منتشر نشده بود، اما با طرح ادعاهای جدید که متاسفانه رد پای برخی اعضای خانواده نیز در آن ها مشاهده می شود اسناد معتبر موجود در پرونده منتشر شده و انتظار می رود چنانچه افرادی ادعایی مغایر با اسناد منتشر شده در این گزارش دارند با سند و مدرک معتبر آن ها را مطرح نمایند.
ماجرای ادعای رها شدن جسد در اتوبان یادگار امام (ره) چیست؟!
ابتدا به سراغ قاضی شهریاری سرپرست دادسرای جنایی تهران رفتیم و از او درباره مهم ترین ادعای مطرح شده پرسیدیم: آیا در تاریخ 30 شهریور 1401 گزارش پیدا شدن جسد دختری مجهول الهویه یا با هویت مشخص در خیابان تیموری یا حتی یکی از خیابان های فرعی بزرگراه یادگار امام به دادسرای جنایی اعلام شده بوده است؟
قاضی شهریاری در این باره گفت: در تاریخ مورد اشاره هیچ گزارشی مبنی بر پیدا شدن جسد چه با هویت مشخص و چه مجهول الهویه در خیابان تیموری یا مکانی که مورد اشاره رسانه انگلیسی است به دادسرای جنایی واصل نشد، اما در مورد مرحومه نیکا شاکرمی، در ساعات ابتدایی پس از کشف جسد در سی ام شهریور ماه 1401 بازپرس با توجه به حساسیت های موجود به دلیل روزهای پرالتهاب پس از فوت مهسا امینی، یکی از سرتیم های پرسابقه و بسیار حاذق را به منظور بررسی حادثه به صحنه اعزام می کند.
قاضی شهریاری درباره مشخصات و ویژگی های سرتیم صحنه می گوید: این فرد یکی از مجرب ترین سرتیم های بررسی صحنه تهران است که 20 سال سابقه خدمت داشته و بیش از 5 هزار صحنه فوت و جسد را بررسی کرده و گزارش نوشته است.
به گفته سرپرست دادسرای جنایی تهران در تماس اهالی محل با پلیس 110 عنوان می شود جسد یک دختر مجهول الهویه در حیاط یک ساختمان افتاده است.
در پی دستور قضایی و حضور سرتیم بررسی صحنه، محل کشف جسد مورد بازرسی قرار می گیرد و در اولین تماس سرتیم بررسی صحنه با بازپرس (تا پیش از رسیدن بازپرس پرونده به محل حادثه) عنوان می شود جسد دختری در حیاط خانه افتاده است و در بررسی های دقیق از پشت بام مشرف به حیاط مشاهده شد یک عدد کوله پشتی و یک دستگاه گوشی موبایل روی تیرآهن گذاشته شده بود.
همچنین ته سیگارهایی روی پشت بام قابل مشاهده بود که حکایت از سیگار کشیدن متوفیه در پشت بام داشت. محتویات کوله پشتی در حال صورتجلسه شدن است و صحنه تا زمان حضور شما (بازپرس) دست نخواهد خورد.
سرتیم در ادامه می گوید: حدس من این است که متوفیه از ارتفاع سقوط کرده و همین سقوط از ارتفاع منجر به فوت وی شده است.
سرتیم بررسی صحنه در گزارشی که براساس اظهارات اهالی و عوامل کلانتری نوشته اشاره کرده: اهالی واحد همکف ساختمان حدودا ساعت 5 صبح، صدای مهیبی را شنیده، اما به خیال اینکه گربه است به آن توجه نمی کنند و چند ساعت بعد که به حیاط مراجعه می کنند، متوجه جسد متوفیه می شوند.
در این گزارش، سرتیم بررسی تاکید می کند که اظهارنظر نهایی منوط به نظریه پزشکی قانونی است.
قاضی شهریاری در ادامه به میزان می گوید: تحقیقات محلی، تحقیق از افراد ساختمان محل فوت و مجاورین نشان می دهد که در زمان شنیده شدن صدای سقوط هیچگونه صدای درگیری یا مشاجره شنیده نشده بوده است.
این مقام قضایی با بیان اینکه کوله پشتی در محل حادثه قرار داشت و گوشی جایی قرار داده شده بود که تنها با مساعدت آتش نشانی امکان دسترسی به آن فراهم شد، در توضیح صحنه حادثه گفت: گوشی در حالت پرواز قرار داشت و در حال پخش آهنگی خارجی بود.
کار تحقیقات میدانی به همینجا ختم نمی شود. قاضی شهریاری بعد از بالا گرفتن ادعاها در مورد شاکرمی خودش هم سه مرتبه در محل پیدا شدن جسد نیکا حاضر می شود و جوانب مختلف را بررسی می کند، از بررسی دوربین های مداربسته در محل گرفته تا تحقیقات مفصل از اهالی محل و افرادی که گزارش پیدا شدن جسد را داده بودند.
تا اینجای کار تیم بررسی صحنه و بازپرس با یک جسد مجهول الهویه روبرو هستند. مجهول الهویه به این دلیل که بعدها و پس از شناسایی مرحومه شاکرمی مشخص می شود که وی به دلیل شرکت فعال در آشوب های آن روزها مدرک شناسایی با خود حمل نمی کرده است.
بر همین اساس از جسد تصویربرداری شده و تصویر آن به اداره آگاهی ارسال و در سامانه فقدان پلیس بارگذاری و سپس جسد برای معاینات دقیق تر به پزشکی قانونی منتقل می شود.
پزشکی قانونی باتوجه به حساسیت های آن روزها و شایعات متعددی که پیرامون این مرگ مطرح شده بود، بنا به درخواست مقام قضایی مسیله تجاوز را بررسی و با قاطعیت اعلام می کند آثاری دال بر تجاوز مشاهده نشد.
از قاضی شهریاری در مورد روند طی شده پس از پیدا شدن جسد مجهول الهویه می پرسیم. او می گوید برای اولین بار نسرین شاکرمی مادر نیکا در تاریخ چهارم مهرماه 1401 به دادسرا مراجعه کرده و در یک مرقومه کتبی از عدم مراجعت فرزندش به منزل خبر داد.
پس از این مراجعه، شهریاری در نامه ای خطاب به اداره چهارم پلیس آگاهی می گوید نسبت به اخذ و پیوست کپی اسناد هویتی فقدانی خانم نیکا شاکرمی اقدام شود.
پس از این موضوع، نسرین شاکرمی 3 روز مراجعه به مراجع انتظامی را به تاخیر می اندازد تا اینکه در تاریخ 7 نوتیفیکیت 1401 وی پس از مراجعه به کلانتری فلسطین با توجه به محتویات پرونده و اظهارات انجام شده، به اداره فقدان معرفی می شود.
نسرین شاکرمی در همان روز هفتم مهرماه به همراه برادر خود به اداره فقدان پلیس آگاهی مراجعه کرده و با توجه به عکس های بارگذاری شده از جسد نیکا که پیش از این مجهول الهویه بوده است او را شناسایی می کند. در اداره آگاهی مشخصات جسد و محل پیدا شدن آن به دایی و مادر نیکا شاکرمی اعلام می شود. در صورتجلسه اولیه که مادر نیکا به دلیل احوالات نامناسب آن را امضا نمی کند از طرف دایی و مادر او عنوان می شود که جسد شناسایی شد. حالا جسد مجهول الهویه سی ام شهریور ماه 1401 شناسایی شده است: نیکا شاکرمی.
جسد نیکا شاکرمی در تاریخ نهم مهرماه تحویل خانواده می شود. با توجه به مصاحبه های خاله نیکا و حواشی رسانه ای به پا شده در آن روزها، نام نیکا یکی از پرتکرارترین خبرهای فضای مجازی آن روزها بوده است. با این حال پرونده قضایی تشکیل و تحقیقات آغاز شده بود.
آتش شاکرمی (خاله نیکا) یکی از افراد مورد تحقیق قرار گرفته در این پرونده است. در یک مورد از او پرسیده شده با وجود اینکه بالاترین مقام قضایی دادسرای جنایی تهران در تاریخ 4 مهرماه دستور صریح و مشخص به اداره آگاهی داده است چرا خانواده تا تاریخ هفت نوتیفیکیت به آگاهی مراجعه نکردند که آتش شاکرمی در پاسخ به این سوال می گوید: جوابی ندارم.
اما چرا جسد نیکا مجهول الهویه بود؟
شهریاری در پاسخ به این سوال و در توضیحات بیشتری می گوید: قبلا اشاره کردم، او به دلیل شرکت فعالانه در آشوب های سال 1401 هیچ اوراق هویتی با خود حمل نمی کرد. همچنین هیچ سابقه قضایی نداشت، بنابراین در بانک اطلاعاتی ما هیچ تصویر یا سندی از وی وجود نداشت، این موارد نشان می دهد مرحومه در حین و قبل از اغتشاشات هیچگاه دستگیر نشده است. حتی پس از کشف جسد تیم بررسی صحنه از وی اثر انگشت گرفته و در سامانه های مرجع جست و جو می کنند، اما او هیچ سابقه بازداشت، دستگیری و یا پرونده قضایی نداشته است.
رد قاطع ادعای تجاوز
در جریان پرونده، مادر نیکا شاکرمی با توجه به در نظر گرفتن فرضیه قتل، شکایتی مطرح می کند، بازپرس بلافاصله در دستور قضایی مشخص از اداره کل پزشکی قانونی تهران می خواهد در سه مورد اظهار نظر کند.
اداره کل پزشکی قانونی استان تهران در تاریخ دهم آبان 1401 در نامه ای به مقام قضایی اعلام می کند: 1. با توجه به الگو، پراکندگی و شدت صدمات نحوه حدوث با حادثه سقوط مطابقت بیشتری دارد. 2. در معاینه اعضای بدن، صدمات منطبق بر درگیری یا صدمات دفاعی مشاهده نشده است. 3. در معاینه ناحیه تناسلی، آثاری مبنی بر تجاوز یا برقراری رابطه جنسی مشهود نبوده است.
با وجود اینکه پیشتر قاضی شهریاری توضیحات مفصلی در مورد اینکه در آن زمان جسدی در محل ادعایی بی بی سی پیدا نشده است داده بود، اما خبرنگار میزان باز هم یک سناریو محتمل را بررسی کرد؛ اینکه جسدی در خیابان تیموری یا هر محلی که مورد ادعای بی بی سی انگلیسی است رها شده و سپس به خانه محل پیدا شدن جسد نیکا منتقل شده باشد.
شهریاری می گوید: این فرضیه اصلا صحت ندارد. ما در همان روزهای اولیه هم فیلم ورود نیکا به ساختمان را منتشر کردیم. نیکا شاکرمی با پای خودش و در ساعت 00.03 بامداد سی ام شهریور ماه به ساختمان محل پیدا شدن جسدش وارد شده بود. بررسی دوربین های مدار بسته به ما نشان داد او با پای خودش به محل مراجعه کرده است و فیلم ها هم منتشر شد. حتی یادم می آید مادر نیکا بعدها در مصاحبه ای گفته بود این دختر من نیست. ما هنگامی که از دوست نیکا دعوت کرده بودیم تا تحقیقات تکمیل شود، بازپرس فیلم مورد اشاره را به او نشان داده و از او در مورد فرد حاضر در فیلم پرسیده بود، او تایید کرد که فرد حاضر در فیلم نیکا شاکرمی است.
آیا نیکا شاکرمی خودکشی کرده است؟
در گزارش پیشین خبرگزاری میزان درباره پرونده نیکا شاکرمی به موضوع خودکشی اشاره شده بود. علاوه بر مکالمات آخر نیکا با مادرش که تصریح بر قصد وی برای خودکشی دارد و اسناد آن قبلا منتشر شده، مکالمه اینستاگرامی او با فروشنده قرص کشنده برنج که معمولا برای خودکشی استفاده می شود نیز، یکی از مواردی بود که در تلفن همراه او وجود داشت و تصاویر آن نیز منتشر شد.
همچنین علاقه نیکا به حضور در ارتفاع که از سوی خاله او نیز تایید شد و در کنار آن پیشنهاد او به دوستش برای خودکشی از طریق سقوط از ارتفاع، به عنوان مطمین ترین راه خودکشی، دو نکته مهمی بود که در تحقیقات مشخص گردید. دوست صمیمی نیکا می گوید او در مورد خودکشی به شیوه سقوط از ارتفاع اعتقاد داشته و عنوان می کرده بهترین راه برای تمام شدن موفقیت آمیز یک خودکشی سقوط از ارتفاع است.
پس از طی روند قانونی پرونده در دادسرا در نهایت بازپرس پرونده با بررسی تمامی قراین، شواهد، اقاریر، اظهارات، مستندات و … نسبت به شکایت مادر نیکا شاکرمی مبنی بر قتل دخترش قرار منع تعقیب صادر می کند. با اعتراض خانواده مرحومه پرونده برای بررسی به دادگاه کیفری یک تهران ارجاع می شود و دادگاه هم پس از بررسی های نهایی و متقن، رای دادسرا را در تاریخ 23 دی 1402 عینا تایید می کند و برای فرجام خواهی مهلت 20 روزه تعیین می کند.
با عدم مراجعه خانواده شاکرمی برای فرجام خواهی در دیوان عالی کشور نهایتا پرونده بسته می شود و این بدان معنا است که از نظر دستگاه قضایی، ماجرای تاثر برانگیز مرگ نیکا شاکرمی بعد از بررسی های گسترده و چند مرحله ای، یک اقدام به خودکشی متاسفانه موفق بوده است.
47236
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "تصاویر و مستندات جدید از نیکا شاکرمی به روایت خبرگزاری قوه قضاییه/ هشدار؛ تصاویر ناراحت کننده است" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "تصاویر و مستندات جدید از نیکا شاکرمی به روایت خبرگزاری قوه قضاییه/ هشدار؛ تصاویر ناراحت کننده است"، کلیک کنید.