
تینا مزدکی _ محققان روشی نوین برای کاهش سطح جیوه در کنسرو ماهی تن یافته اند. جیوه در کنسرو ماهی تن ماده ای است که به رغم فواید فراوان مصرف ماهی همواره یکی از نگرانی های جدی برای سلامت بوده است. پژوهشگران دانشگاه علوم کشاورزی سوئد و دانشگاه فناوری چالمرز طی مطالعه ای آزمایشگاهی نشان دادند که افزودن آمینواسید «سیستئین» به کنسرو ماهی می تواند سطح جیوه را تا ۳۵ درصد کاهش دهد.
در این آزمایش ها تکه های ماهی تن در محلولی آبی حاوی سیستئین غوطه ور شدند و نتیجه حاکی از آن بود که هرچه سطح تماس گوشت ماهی با این محلول بیشتر باشد مقدار بیشتری از جیوه از ماهی خارج شده و به درون مایع منتقل می شود.
سیستئین به این دلیل انتخاب شد که تمایل زیادی برای پیوند با جیوه دارد این ویژگی ای است که اساساً عامل تجمع جیوه در بدن ماهی هاست. شمیسلاو اشتراکوفسکی شیمی دان دانشگاه چالمرز در این باره گفت: «ما باور داشتیم این پیوند قوی می تواند بخشی از جیوه را از ماهی جدا کرده و به محلول منتقل کند تا در مرحله ی بعد دور ریخته شود. البته تحقیقات بیشتری برای مدیریت جیوه ی جداشده مورد نیاز است.»
گرچه در اغلب موارد میزان جیوه در ماهی ها نگران کننده نیست و فواید مصرف ماهی همچنان بر خطرات احتمالی اش می چربد اما برای زنان باردار و کودکان خوردن ماهی با احتیاط توصیه می شود. استفاده از این روش بسته بندی فعال می تواند ایمنی مصرف ماهی را افزایش دهد.
اشتراکوفسکی در ادامه گفت: «زیبایی این نوع بسته بندی در این است که فرایند کاهش جیوه در حین نگهداری محصول روی قفسه اتفاق می افتد. برای استفاده صنعتی از این روش نیازی به مرحله ی اضافی در فرایند تولید نخواهد بود.»
مطالعه همچنین نشان داد که این روش هیچ تغییری در ظاهر یا بوی ماهی ایجاد نمی کند و فرایند کاهش جیوه بدون نیاز به افزودنی های دیگر تا دو هفته ادامه می یابد. مهدی عبدالهی دانشمند علوم غذایی از دانشگاه چالمرز نیز گفت: «مطالعه ی ما نشان می دهد که راهکارهای جایگزینی برای مقابله با آلودگی جیوه وجود دارد؛ راه هایی که فراتر از کاهش مصرف آن هستند. هدف ما ارتقای ایمنی مواد غذایی بهبود سلامت عمومی و بهره گیری بهتر از منابع غذایی است که تاکنون تحت محدودیت بوده اند.»
منبع: sciencealert
۵۸۳۲۳
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "راهکاری ساده برای کاهش سطح جیوه در کنسرو ماهی" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "راهکاری ساده برای کاهش سطح جیوه در کنسرو ماهی"، کلیک کنید.