به گزارش خبرنگار نوتیفیکیت، شورای انقلاب فرهنگی 11 مناسبت جدید را برای درج در تقویم رسمی کشور تصویب کرده که 7 مناسبت آن با هدف توسعه نشاط اجتماعی و احیای فرهنگ روستا مربوط به تولیدات کشاورزی است. بر این اساس 31 فروردین به نام «گندم و نان» ثبت شد.
گندمزارها و مبارزه با انواع بیماری
گندم یکی از محصولات استراتژیک جهان بوده که در ایران 40 تا 45 درصد انرژی روزانه ایرانیان را تامین می کند. امسال به دلیل کوتاه شدن زمستان معتدل خطر طغیان آفات برای گندمزارهای کشور وجود دارد.
رییس بنیاد ملی گندم کاران ایران درباره تهدید گندمزارها با آفت های سن زدگی و زنگ زرد عنوان کرد، سالانه آفت سن گندمزارهای کشور را تهدید می کند اما شدت و حدت آن متفاوت است. معمولاً سال هایی که کشور دارای زمستان معتدلی است سن طغیان می کند به ویژه مناطقی که زمستان طولانی نداشته اند. البته این مساله قابل کنترل است زیرا کشاورزان با توجه به تجربیاتی که دارند و حمایت و راهنمایی کارشناسان در کاشت، داشت و برداشت پیگیر آفات هستند.
سلامت محصولات با سمپاشی به موقع و کنترل دفعات آبیاری تضمین می شود.
گفتنی است؛ بر اساس تحقیقات انجام شده باران از نظر شدت و تاثیر از انواع مختلفی از جمله ملایم، متوسط، تند و رگبار برخوردار است که هر یک از آن ها ممکن است از نظر زمانی نا به هنگام بوده یا با توجه به شدت آن، تاثیرات منفی و مخربی را در زراعت بر جای بگذارد.
بر اساس این تحقیق، باران تند در صورت شدت، اثرات جزیی بر جای می گذارد اما رگبار، باعث خسارات زیادی همچون از بین رفتن محصولات و خاک مزارع می شود، ضمن اینکه اثر میزان بارش در نیمکره شمالی، نواحی استوایی و نیمکره جنوبی متفاوت است و فصل بارش، جنس خاک و نفوذپذیری آن و تراکم گیاهی نیز در این اثرگذاری نقش دارند.
این گزارش می افزاید، از اثرات بارش باران های تند در اواخر بهار که با وزش باد همراه باشد، ایجاد خوابیدگی در زراعت گندم است که موجب پوسیدگی ساقه ها، ظهور بیماری های قارچی، کاهش عملکرد دانه ها و مشکل در برداشت خوشه ها می شود، ضمن اینکه علاوه بر شدت بارندگی، زمان بارش نیز در رشد محصول بسیار مهم است، چنانچه بارش در زمان خوشه کردن گندم ها باشد باعث افزایش رطوبت بین ساقه ها و بروز انواع زنگ ها و سفیدک می شود.
بنابراین پژوهش، بارش در یخبندان باعث یخ زدگی و نابودی مزرعه، بارش پس از سم پاشی موجب شسته شدن سموم و ایجاد خسارت و بارش در زمان برداشت محصول باعث طغیان آفات و بیماری ها می شود، ضمن اینکه بارش نا به هنگام نیز موجب جوانه زدن دانه ها پیش از برداشت و کاهش کیفیت دانه و آرد حاصل از آن می شود.
مسکن و تهدید اراضی
تغییر کاربری اراضی کشاورزی یکی از عوامل تهدیدکننده امنیت غذایی کشور است. در حال حاضر با مطرح بودن جهش مسکن این دغدغه بین کارشناسان حوزه کشاورزی وجود دارد که زمین های کشاورزی قربانی ساخت مسکن شود؛ با وجود اینکه در قانون تاکید شده تغییر کاربری اراضی سطح یک و دو غیرقانونی بوده و در صورت محرز شدن آن ساخت و سازها قلع و قمع خواهد شد.
مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن در نشست شورای املاک و حقوقی سازمان ملی زمین و مسکن با اشاره به اهداف کلان این معاونت در سال جاری، تامین بیش از 41 هزار هکتار زمین در محدوده شهرها برای طرح نهضت ملی مسکن را یکی از اقدامات شاخص این معاونت برشمرد.
در راستای ساخت مسکن تا کنون بیش از 490 هزار هکتار زمین ملی از جهاد کشاورزی برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن در اختیار وزارت راه و شهرسازی قرار گرفته است.
احیای واحدهای تولیدی و توسعه روستاها
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور در جلسه با فعالان حوزه احیای واحدهای اقتصادی از احیای 8 هزار و 400 واحد راکد و نیمه فعال در حوزه های مختلف صنعتی، کشاورزی، خدماتی و معدنی در دو سال گذشته خبر داد. احیا این واحدها منجر به ایجاد 195 هزار شغل مستقیم و غیرمستقیم شده و در واقع 250 هزار میلیارد تومان (همت) از سرمایه های مردم احیا شد.
همچنین برنامه نهضت احیای واحدهای اقتصادی برای سال 1403 احیای 4 هزار واحد جدید است.
بررسی بازار کالاهای اساسی
روغن: دبیر انجمن صنفی صنایع روغن نباتی ایران با اشاره به تاخیر دولت در پرداخت ارز روغن های خام وارداتی گفته هیچ ارزی به روغن های وارداتی که از ابتدای آبان ماه سال گذشته تا کنون وارد کشور شده تخصیص نیافته است و این طلب 350 میلیون یورو می شود.
پرداخت به موقع ارز روغن خام وارداتی می تواند به تسریع در واردات، کاهش ریسک تجارت خارجی و تنظیم بازار روغن نباتی توسط بخش خصوصی کمک کند.
روند واردات و ذخایر روغن نباتی در شرایط نرمالی قرار دارد و هیچ کمبودی در زمینه تولید و توزیع انواع روغن نباتی در بازار وجود ندارد.
تخم مرغ: با فرا رسیدن فصل گرما معمولاً نرخ اقلام خوراکی به دلیل فسادپذیری شکسته شده و کاهش می یابد. تخم مرغ یکی از اقلام پروتیینی بوده که سال گذشته کمترین نوسان قیمتی را تجربه کرد. تولید به میزان مناسب و صادرات مازاد محصولات ضمن تامین بازار داخل، برای اقتصاد هم محصولی ارزآور بود.
در حال حاضر هر شانه تخم مرغ 30 عددی بین 79 تا 119 هزار تومان متغیر است.
برنج: در هفته پایانی فروردین برنج دومین محصول پرمصرف کشور افزایش قیمت را در بازار تجربه کرد.
گوشت: در این هفته قیمت هر کیلو گرم مرغ بین 84 تا 85 هزار تومان و گوشت قرمز نرخ دولتی 310 و آزاد حدود 650 هزار تومان بود.
حبوبات: نوسان قیمت در بازار حبوبات به جز نخود به دلیل تولید مازاد نیز زیاد است.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "نوسان قیمت در محصولات کشاورزی؛ از زمین تا بازار – خبرگزاری نوتیفیکیت | اخبار ایران و جهان" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "نوسان قیمت در محصولات کشاورزی؛ از زمین تا بازار – خبرگزاری نوتیفیکیت | اخبار ایران و جهان"، کلیک کنید.