آیا کافیین بر قند خون تاثیر می گذارد؟
تحقیقات زیادی در مورد تاثیر کافیین موجود در موادغذایی مختلف بر میزان قند خون و واکنش های بدن افراد مبتلا به دیابت نوع دوم صورت گرفته است. دریافت کافیین از مواد غذایی مختلف از جمله شکلات، قهوه، چای و غیره برای افراد سالم و بدون سابقه دیابت بدون عوارض گزارش شده است. بر اساس تحقیقات علمی انجام شده، گفته می شود که قهوه برای درمان دیابت موثر است. شاید تصور کنید که این فقط یک ادعای تبلیغاتی برای فروش محصول بیشتر قهوه و محصولات جانبی آن باشد. کافیین به عنوان یک ماده محرک بر سطح قند خون تاثیر می گذارد، اما برخی ترکیبات موجود در قهوه تا حدی به روند درمان شما کمک می کند. بنابراین، در ادامه این مطلب می خواهیم از نظر علمی بررسی کنیم که قهوه و کافیین موجود در آن چطور در پیشگیری از دیابت موثر هستند و مصرف چه نوع قهوه ای به افراد مبتلا به دیابت توصیه می شود؟
اما وقتی که درگیر بیماری دیابت نوع دوم هستید، احتمالا باید کمی بیشتر احتیاط کنید. واکنش بدن افراد مبتلا به دیابت نوع دوم، در برابر دریافت میزان بالای کافیین متفاوت است. از طرفی تحقیقات نشان می دهد که مصرف حدود 500 میلی گرم کافیین روزانه میزان قند خون را تا 8% کاهش می دهد. در حالی که برخی افراد واکنش بدنی کاملا متفاوتی را تجربه کرده بودند. اگر مبتلا به دیابت باشید، در نتیجه بدن شما به خوبی از هورمون انسولین استفاده نمی کند. به همین دلیل، سطح قند خون بعد از هر وعده غذایی بالاتر از حد نرمال خواهد بود. در این شرایط، مصرف کافیین باعث می شود که سطح قند خون فرد به سختی به سطح سالمی برسد. این موضوع در طولانی مدت برای سلامت کلی فرد مضر است و ممکن است منجر به مشکلات عصبی، قلبی و پیشرفت بیماری دیابت شود.
چرا کافیین بر سطح قند خون تاثیر می گذارد؟
کافیین بر حساسیت افراد به انسولین تاثیر می گذارد. انسولین هورمونی است که ورود قند خون به سلول های بدن و آزاد کردن انرژی را تسهیل می کند. کافیین حساسیت افراد به انسولین را تا حد زیادی کاهش می دهد و همین موضوع باعث می شود که بعد از خوردن یا نوشیدن هر چیزی، سطح زیادی از شکر در خون شما جذب نشود. علاوه بر این، کافیین به عنوان یک ماده محرک باعث گلوکززایی (تولید گلوکز از منابع دیگر به جز کربوهیدرات) می شود. این دو عامل باعث افزایش سطح قند خون افراد می شود و برای افراد دیابتی خطرناک و سمی است. اگر مبتلا به دیابت هستید، باید از مصرف زیاد قهوه، خصوصا و قهوه های ترکیبی با شیر، خودداری کنید. مصرف قهوه های ترکیبی با شیر یا سیروپ به دلیل سطح بالای شکر آن، برای افراد دیابتی گزینه مناسبی نیست.
پس چرا قهوه تاثیر مثبتی بر عدم ابتلا به دیابت دارد؟
تا اینجا در مورد تاثیر منفی کافیین بر سطح قند خون صحبت کردیم، شاید این سوال برای تان پیش آمده باشد که اگر کافیین سطح قند خون بدن را افزایش می دهد، پس چرا ادعا می شود که قهوه گانودرما و جینسینگ دکتر بیز برای عدم ابتلا به دیابت مفید است؟ حقیقت این است که اثبات شده است زیرا قهوه حاوی ترکیبات دیگری از جمله مواد معدنی منیزیم، کروم و پتانسیم و انواع آنتی اکسیدان است که باعث کاهش التهاب در سیستم بدنی شما می شود و ریسک ابتلا به این بیماری را کاهش می دهد. علاوه بر این، به این نکته هم توجه کنید که مصرف قهوه متابولیسم و سطح فعالیت فیزیکی را افزایش می دهد، همین موضوع به سوزاندن قند خون بیشتر در افراد کمک می کند. با توجه به اینکه اضافه وزن یکی از عوامل خطرساز در ابتلا به دیابت است، بنابراین همین خاصیت قهوه به دیابتی ها در کنترل سطح قند خون شان کمک می کند.
پیشگیری از دیابت با مصرف قهوه
تحقیقات زیادی نشان داده است که قهوه نوش ها کمتر دچار انواع بیماری های دیابت می شوند. برای مثال تحقیقاتی که در سال 2022 انجام شده است نشان می دهد که مصرف دو فنجان قهوه در طول روز خطر ابتلا به بیماری های زیادی از جمله دیابت نوع دوم، آلزایمر و مرگ زودرس را کاهش می دهد. بنابراین، احتمالا مصرف یا دیکف بهترین گزینه برای فرد مبتلا به دیابت است، چرا که با حذف میزان زیادی از کافیین قهوه تنها از ترکیبات مفید این نوشیدنی بهره مند می شود. دقت کنید که واکنش افراد به کافیین متفاوت است اما به جهت احتیاط، افراد دیابتی باید مصرف قهوه را محدود و کنترل کنند یا قهوه بدون کافیین مصرف کنند تا دچار عوارض منفی دریافت کافیین بالا نشوند.
اگر از قبل بیماری دیابت دوم یا سابقه ابتلا به آن را ندارید، نیازی نیست که نگران مصرف قهوه روزانه (یا کافیین دریافتی از مواد غذایی مختلف) باشید. تحقیقات ثابت کرده است که مصرف قهوه کافیین دار یا دیکف، خطر ابتلا به دیابت نوع دوم را کاهش می دهد. اما، اگر از قبل بیماری دیابت نوع دوم را دارید یا سابقه ارثی این بیماری را دارید، واکنش بدن تان به کافیین دریافتی را تحت کنترل داشته باشید. بدن افراد مختلف نسبت به کافیین واکنش متفاوتی نشان می دهد. همچنین، جهت احتیاط مصرف کافیین و قهوه را محدود خواص و مضرات قهوه برای دیابت یکی از پر طرفدارترین نوشیدنی های خوشمزه دنیا است که به دلیل ترکیبات جادویی موجود در آن به بدن در مقابله با بیماری های مختلف از جمله سرطان ها، بیماری های کبدی و حتی افسردگی کمک می کند.
خبر خوش دیگر برای طرفداران پر و پا قرص قهوه و کسانی که نمی توانند روز خود را بدون نوشیدن یک فنجان از این نوشیدنی شروع کنند این که افزایش مصرف قهوه خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را نیز کاهش می دهد اگرچه به نظر نمی رسد برای بیماران دیابتی چندان مفید باشد و حتی خطراتی نیز به دنبال دارد. در ادامه قصد داریم درباره خواص قهوه ماسالا بیز و مضرات احتمالی آن برای دیابت صحبت کنیم، با ما همراه باشید. به نظر می رسد افرادی که مصرف قهوه خود را به بیش از یک فنجان در روز افزایش دهند 11 درصد کمتر به بیماری دیابت نوع 2 مبتلا می شوند در حالی که خطر ابتلا به دیابت نوع 2 در افرادی که مصرف قهوه خود را به یک فنجان در روز کاهش داده اند حدود 17 درصد افزایش می یابد.
قهوه چه اثری روی گلوکز و انسولین دارد؟
اگرچه قهوه ممکن است تاثیر خوبی در پیشگیری از ابتلا به دیابت داشته باشد اما نوشیدن قهوه سیاه ساده ممکن است برای افراد مبتلا به دیابت نوع 2 مضر باشد. کافیین، قند خون و انسولین (قبل و بعد از غذا) به نظر می رسد مصرف کپسول کافیین قبل از غذا می تواند قند خون بعد از غذا و مقاومت به انسولین در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 را افزایش دهد. هنوز مشخص نشده چرا قهوه چنین تاثیری در ابتلا یا عدم ابتلا به دیابت دارد. شاید شما هم به کافیین فکر کنید اما کافیین عامل فواید قهوه برای دیابت نیست و حتی مشخص شده در کوتاه مدت می تواند باعث افزایش سطح قند خون و انسولین در بدن شود، اما در برخی موارد دیده شده مصرف قهوه بدون کافیین نیز می تواند باعث افزایش قند خون در افراد شود.
از سوی دیگر نوشیدن قهوه کافیین دار در مدت زمان طولانی می تواند اثر آن روی گلوکز و حساسیت به انسولین را تغییر دهد که احتمالا از تحمل مصرف ایجاد شده در طولانی مدت ایجاد می شود. قیمت قهوه قارچ گانودرما دکتر بیز ممکن است نسبت به قهوه های معمولی یا حتی دیگر محصولات حاوی قارچ گانودرما بیشتر باشد، اما ارزش افزوده ای که این محصول ارایه می دهد، اغلب این هزینه را ارزشمند می سازد. قهوه هایی که توسط دکتر بیز تولید می شوند، معمولاً دارای استانداردهای کیفیت بالا و ترکیباتی متفاوت و منحصر به فرد هستند که ممکن است در بهبود عملکرد بدن و سلامتی کلی شما تاثیرگذار باشند. بنابراین، با توجه به فواید سلامتی و ارزش افزوده هایی که این نوع قهوه ارایه می دهد، قیمت قهوه قارچ گانودرما دکتر بیز می تواند به عنوان یک سرمایه گذاری در سلامتی و بهبود عملکرد بدن در نظر گرفته شود.
به نظر می رسد اثرات طولانی مدت قهوه و کافیین احتمالا با کاهش خطر ابتلا به دیابت و پیش دیابت رابطه داشته باشد. قند خون و انسولین ناشتا گفته شده بدن افراد سالم که طی یک ماه هر روز قهوه فیلتر شده کاغذی نوشیده اند انسولین بیشتری در خون خود – چه در حالت عادی یا ناشتا – داشته است با این حال اگر دیابت داشته باشید بدن نمی تواند استفاده موثری از این انسولین برای مدیریت قند خون داشته باشد. لازم به ذکر است اثر تحمل که در مصرف طولانی مدت قهوه ایجاد می شود معمولا به بیش از یک ماه زمان نیاز دارد. عادت به نوشیدن قهوه بدون شک نحوه پاسخ بدن به قهوه و کافیین در افراد مبتلا به دیابت و افراد سالم متفاوت است.
سایر خواص قهوه
این مسیله ممکن است به دلیل یک مسیله ژنتیکی و نقش احتمالی ژن ها در متابولیسم کافیین و چگونگی تاثیر آن روی قند خون رخ دهد زیرا مشخص شده افرادی که بدن آن ها کافیین را آهسته تر متابولیزه می کند نسبت به کسانی که کافیین سریع تر در بدن آن ها متابولیزه می شود با نوشیدن قهوه افزایش قند خون بیشتری تجربه می کنند. البته قهوه علاوه بر کافیین ترکیبات دیگری نیز در خود گنجانده که ممکن است اثر حفاظتی قهوه در برابر بیماری دیابت نیز از آن ها نشات گرفته باشد. قهوه علاوه بر تاثیر خوبی که در پیشگیری از دیابت دارد به سلامت بدن کمک کرده، تمرکز و هوشیاری را بهبود می بخشد و خطر ابتلا به برخی بیماری ها را کاهش می دهد، از جمله:
- بیماری پارکینسون
- بیماری کبدی از جمله سرطان کبد
- نقرس
- آلزایمر
- سنگ صفراوی
- افسردگی
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "کدام قهوه گانودرما برای دیابت خوب است" هستید؟ با کلیک بر روی کسب و کار ایرانی, پزشکی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "کدام قهوه گانودرما برای دیابت خوب است"، کلیک کنید.