به منظور برگزاری اجلاس رؤسای مراکز مطالعات اسلامی جهان نشستی با حضور مسوولان برگزاری این رویداد در دفتر همکاری های علمی بین المللی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.
به گزارش نوتیفیکیت محمدعلی ربانی ـ مدیرکل همکاری های علمی دانشگاهی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ـ ضمن ارایه توضیحاتی درباره برگزاری اجلاس بین المللی رؤسای مراکز مطالعات اسلامی در بهمن ماه سال جاری به منظور شبکه سازی بین مراکز و شخصیت ها و اندیشمندان اسلامی بر استفاده از ظرفیت های علمی دانشگاهی ایران اسلامی و مشهد مقدس به ویژه دانشگاه فردوسی تأکید کرد.
وی با اشاره به عدم مرجعیت دانشگاه های ایران در مراکز مطالعات اسلامی جهان حتی در موضوع شیعه شناسی به دلیل عدم ارتباط با این نهادها خواستار مشارکت فعال دانشگاه فردوسی در این اجلاس ها شد.
مدیرکل همکاری های علمی دانشگاهی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی افزود: دبیرخانه و کمیته علمی اجلاس در حوزه علمیه قم و دانشگاه باقرالعلوم(ع) شکل گرفته است.
وی هدف اصلی از برگزاری این اجلاس را توافق برای شبکه سازی بین اندیشمندان مطالعات اسلامی ایران و جهان و تعامل علمی مستمر و فرایندی بین ایشان از جمله راه اندازی مجلات تخصصی مشترک ذکر کرد.
ربانی در ادامه با اشاره به اجلاس حقوق بشر شرقی در اسفندماه سال جاری بیان کرد: اجلاس مذکور با تکیه بر ظرفیت های فرهنگی و تمدنی کشورهای شرق برای مقابله با حقوق بشر غربی است و به دنبال این هستیم که تبدیل به یک کرسی شود.
جوارشکیان -رییس دانشکده الهیات و معارف اسلامی- در بخشی از این نشست با استقبال از مشارکت در برگزاری اجلاس های مذکور و با توجه به مسئله روز جهان اسلام یعنی مقاومت اسلامی علیه کفر و استکبار جهانی از اهمیت موضوع الهیات مقاومت و ضرورت پرداختن به این موضوع به صورت آکادمیک پرداخت و پیشنهاد اختصاص یکی از پنل های اجلاس آینده به موضوع الهیات مقاومت را مطرح کرد که مورد استقبال حضار قرار گرفت.
در بخش دیگری از این نشست وحید ارشدی -رییس پژوهشکده مطالعات اسلامی در علوم انسانی دانشگاه فردوسی- با اعلام آمادگی خود برای همکاری با اجلاس مذکور بیان کرد: این پژوهشکده هم اکنون دارای چهار گروه پژوهشی اقتصاد اسلامی مدیریت اسلامی تعلیم و تربیت اسلامی و فقه و حقوق اسلامی بوده و در هر یک از این گروه ها بویژه حوزه اقتصاد اسلامی آماده همکاری هستیم.
حجت الاسلام والمسلمین علی باقری -رییس نمایندگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در خراسان رضوی- نیز در راستای اجلاس سران مراکز مطالعات اسلامی جهان به موضوع اندیشه اسلامی و اهمیت جایگاه غزالی در میان کشورهای اسلامی و هماهنگی های مقدماتی با دانشکده الهیات دانشگاه فردوسی در این خصوص اشاره کرد.
همچنین نشست مشترکی با حضور ربانی و باقری با قراملکی رییس بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی در محل این بنیاد برگزار شد.
باقری با اشاره به برگزاری اجلاس مسئولین دپارتمان های مطالعات اسلامی کشورهای مختلف در سال جاری توسط سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و با توجه به اینکه بنیاد پژوهش های اسلامی دارای بخش های مختلف مطالعات اسلامی بوده و یک پژوهشکده در این زمینه دارد؛ بسیار مناسب دانست این بنیاد با سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در این زمینه همکاری کند.
ربانی اظهار کرد: اداره کل توسعه همکاری های علمی و دانشگاهی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی دارای سه بخش است که عبارت است از: اسلام شناسی ایران شناسی و زبان فارسی.
مدیرکل همکاری های علمی و دانشگاهی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی مطالعات اسلامی را در زمینه های عرفان حکمت و فلسفه اسلامی اقتصاد اسلامی و مسائل نوپدید معرفی کرد و هدف سازمان را ایجاد یک مرجعیت برای ایران در این زمینه ها دانست.
وی تأکید کرد: ما به دنبال ایجاد شبکه ای از اندیشمندان جهان در این زمینه هستیم و به همین منظور اجلاس روسای دپارتمان های مطالعات اسلامی را برنامه ریزی کردیم که در هفتم و هشتم بهمن ماه برگزار می شود و دانشگاه قم میزبان آن است. اختتامیه آن را دانشگاه فردوسی مشهد به عهده گرفته است که در این بین کمیسیون الهیات مقاومت به دانشکده الهیات دانشگاه فردوسی سپرده شده است و می خواهیم بنیاد پژوهش های اسلامی نیز نقشی فعال در برگزاری این اجلاس داشته باشد و از فرصت حضور حداقل ۲۰ نفر از مسئولین مطالعات اسلامی از کشورهای آسیایی استفاده کرده و می تواند با آنها تفاهم نامه و قرار داد امضاء کند.
ربانی با تشریح ظرفیت سادات در جهان اظهار کرد: یکی دیگر از کارهای که این اداره کل در دست انجام دارد؛ اجلاس سادات در ذیل برنامه گفت وگوهای فرهنگی خود است که در این زمینه می خواهد دبیرخانه ای تشکیل شود که آستان قدس رضوی می تواند کمک خوبی کند.
وی سومین حوزه ای را که برای آن برنامه ریزی شده است حکمت فلسفه و عرفان ذکر کرد و اظهار داشت: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در نظر دارد با محوریت تبریز اقدامات جدی را پیگیری داشته باشد و در این زمینه ظرفیت مشهد بسیار زیاد است و آستان قدس رضوی می تواند کمک کند.
قراملکی رئیس بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی در سخنانی اظهار داشت: هنوز بعد از چهل سال که از پیروزی انقلاب گذشته حلقه گم شده تولید علم ارتباطات است و ارتباطات هم در پژوهشگر ایجاد انگیزه می کند و به فهم مساله کمک می نماید.
وی افزود: بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی اقدامات بنیادی را در مورد سادات انجام داده و در داخل کشور مرجعیت شناخت سادات را به دست آورده و در بین الملل کاری انجام نداده است. لذا آمادگی دارد با سازمان در این زمینه همکاری کند و تجربیات بنیاد پژوهش های اسلامی در این زمینه می تواند بسیار مفید باشد.
قراملکی عنوان کرد: این بنیاد موفق شده است روش شناسی سادات پژوهی را ارئه کرده و سادات پژوهی در این بنیاد شکل نظام یافته دارد و اکنون مراجعات عمومی از سراسر کشور برای شناخت سادات انجام می شود و کتابخانه تخصصی سادات در این بنیاد راه اندازی شده است.
وی با اشاره به اینکه ارتباط با متصوفه در شکل گیری تمدن نوین اسلامی بسیار تاثیر دارد اظهار داشت: بنیاد کارهای خوبی را در مورد فرق صوفیه انجام داده و اصحاب این فرق که مشهد مشرف می شوند از این پژوهش ها با خبر می شوند. با توجه به اینکه بسیاری از فرق صوفیه خود را به خراسان منتسب می دانند خراسان در این موضوع نقش اساسی دارد. در مورد فلسفه کار مهمی در ایران نشده است و می بایست فلسفه وارد امور اجتماعی شود و در سیاست و علوم مختلف ایفای نقش کند.
پایان خبر نوتیفیکیت
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "برگزاری اجلاس رؤسای مراکز مطالعات اسلامی جهان در مشهد" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "برگزاری اجلاس رؤسای مراکز مطالعات اسلامی جهان در مشهد"، کلیک کنید.